reviews

21-09-2018
Wouter & Susanne Plattel

Persoonlijke tips en hulp bij het uizoeken van de Agriturismo door Chris weer uitstekend.

 

Wij hebben ruim 2,5 week op Il Selvino doorgebracht met 2 jonge kinderen eind augustus en eerste helft van september. Il Selvino is een heerlijk rustig verblijf met veel persoonlijke aandacht van de zeer vriendelijke eigenaar Alessandro die al 25 jaar de agriturismo runt. Hij geeft ook veel tips voor het bezoeken van restaurants, marktjes, dorpjes, stranden en andere lokale festiviteiten. Verdere voordelen zijn dat je een heerlijke rustige plek hebt met ruimte en toch dicht bij uitvalswegen met een supermarkt op ca. 8 minuten rijden, Volterra op ca. 25 minuten, San Gimignano op 45 minuten, strand op ca. 50 minuten rijden (in tegenstelling tot de 30 minuten op de site) en vele leuke kleinere Toscaanse dorpjes dichtbij. Daarnaast een groot voordeel dat je veelal elke dag bij het Agriturismo heerlijk Toscaans kan eten! Ook zeer geschikt voor kinderen met een fijn zwembad.


Case Vite is een fijn en ruim appartement dat prima geschikt is voor 4 personen. Het is ook toegankelijk voor gehandicapten waardoor wel een bijzonder hoog toilet en een minder comfortabele douche maar dat zijn kleinigheden. Enige nadeel van Il Selvino is de grote hoeveelheid muggen die er de dienst uitmaakt en zich weinig aantrekt van bestrijdingsmiddelen als deet. Dit is van de hele regio een bekend probleem maar op dit Agriturismo waren er bijzonder veel te vinden, mede door bos vlakbij en sproeien van gazon. Gezegd moet worden dat Alessandro er alles voor ons aan gedaan heeft om de muggen te bestrijden met ook tijdelijk succes.

 

Al met al is het verblijf zeker een aanrader! Als we nog eens terugkomen dan vanwege de muggen eerder in mei dan in het hoogseizoen.

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
17-09-2018
Rinske van Soest

Wij hebben enorm genoten van ons verblijf in Italië. Het huis was heel goed, mooi gelegen vlakbij het zwembad (ideaal met kleine kinderen). De ligging van het landgoed tov de streek is heel fijn. De service was ook erg goed, complimenten naar de aardige conciërge! Wat in het huisje beter kan, is een goede (grotere) oven; deze was zelfs voor 4 personen al erg klein.


Al met al uiterst tevreden, ik zou het aanraden in mijn omgeving!

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
12-09-2018
Annelies Veenstra

We hebben weer een heerlijke vakantie gehad. Het eerste huis was echt heel bijzonder; de locatie, de ruimte en bijzondere sfeer (Mariakappel).


Ook de tweede locatie vonden we erg leuk. Zoals je al zei, heel anders dan Rosselmini maar erg knus, met een fijne buitenplek en schitterende omgeving. Francesca is erg gastvrij en zeer behulpzaam.


Kortom: we hebben voor de derde (eigenlijk vierde) keer weer een erg goede ervaring met het boeken bij jou. Hopelijk gaan we volgend jaar weer!

 

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
12-09-2018
Annelies Veenstra

We hebben weer een heerlijke vakantie gehad. Het eerste huis was echt heel bijzonder; de locatie, de ruimte en bijzondere sfeer (Mariakappel).


Ook de tweede locatie vonden we erg leuk. Zoals je al zei, heel anders dan Rosselmini maar erg knus, met een fijne buitenplek en schitterende omgeving. Francesca is erg gastvrij en zeer behulpzaam.


Kortom: we hebben voor de derde (eigenlijk vierde) keer weer een erg goede ervaring met het boeken bij jou. Hopelijk gaan we volgend jaar weer!

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
12-09-2018
Gauthier Lannoy

Schitterende reis gehad en beide bestemmingen waren perfect zoals verwacht. Goede ontvangst en verder op het gemak kunnen genieten van de streek en de accommodatie.

 

Forte Dei Marmi, Pisa, Lucca, Firenze, Siena, Montepulciano, Cortona allemaal kunnen bezichtigen en tussendoor ook kunnen genieten van het zwembad. Qua ligging was het voor ons dus perfect en wij zouden zeker willen terugkeren naar de tweede agriturismo (Via della Stella). Het bezoek en de lunch bij avignonesi was het hoogtepunt van de reis.

 

Bedankt voor de tips! En wij boeken zeker later terug via Smook.

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
12-09-2018
Gauthier Lannoy

Schitterende reis gehad en beide bestemmingen waren perfect zoals verwacht. Goede ontvangst en verder op het gemak kunnen genieten van de streek en de accommodatie.

 

Forte Dei Marmi, Pisa, Lucca, Firenze, Siena, Montepulciano, Cortona allemaal kunnen bezichtigen en tussendoor ook kunnen genieten van het zwembad. Qua ligging was het voor ons dus perfect en wij zouden zeker willen terugkeren naar de tweede agriturismo (Via della Stella). Het bezoek en de lunch bij avignonesi was het hoogtepunt van de reis.

 

Bedankt voor de tips! En wij boeken zeker later terug via Smook.

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
10-09-2018
Bram Verbueken

Wij hebben een heerlijke tijd gehad tijdens ons verblijf in Casa Leonardo. Om te beginnen was het contact met jou enorm vlot en verkregen we snel alle informatie die we nodig hadden. Aangezien we eerder laat op zaterdag aankwamen, hebben we gevraagd of Filomena voor ons kon koken zodat we niet meer op zoek moesten naar eten, en ook dat was perfect geregeld!

 

De ligging van het domein was voor ons perfect. Complete rust en stilte bovenop een berg, maar de belangrijke trekpleisters van Toscane binnen handbereik. Wij hebben na elke uitstap enorm genoten van het zwembad en de omgeving.

 

De faciliteiten zijn netjes, verzorgd en worden goed onderhouden. Filomena is aanwezig zonder je haar aanwezigheid opmerkt, de perfecte gastvrouw. Het enige puntje van kritiek is de beperkte mogelijkheid om zelf eten klaar te maken. Het keuken materiaal is er, ofwel in je huisje, ofwel in de gemeenschappelijke ruimte, maar wij vonden het toch steeds een "gedoe" om zelf ons potje te koken.

 

Enkele tips voor toekomstige gasten:

- In de periode dat wij er waren, bleken vele restaurants gesloten omwille van hun jaarlijkse vakantie. Gelukkig kregen we via andere aanwezige gasten (Jeroen en Ilona, eeuwige dank :-)) Agriturismo Il Piastrino als gouden tip. Ideaal indien je de echte Toscaanse plattelandskeuken wil proeven!

- 10 minuutjes van Vinci vind je Empoli waar een grote COOP (supermarkt) is die naast de "normale" produkten ook regionale produkten aanbiedt

- Een produkt tegen de muggen niet vergeten!

- Certaldo! Een verademing als je uit de toeristische massa van San Gimignano komt. Filomena herhaalt meerdere malen deze tip wanneer je aankomt, luister naar haar! :-)

- Al een paar keer aangehaald: neem de trein vanuit Empoli als je Firenze wil bezoeken, super makkelijk!

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
28-08-2018
Wouter en Anne Christine, Bas en Annabel Berends

Met heel veel plezier hebben wij in zowel La Fattoria als in La Stalla gelogeerd. Wat een prachtige plek is Capitignano!


De uitzichten zijn adembenemend en de huizen zijn buitengewoon goed verzorgd en smaakvol ingericht en van alle gemakken voorzien. Ook eigenaren Lynn en Michael zijn erg hartelijk en bijzonder - zij maken het verblijf aldaar echt af.

 

Kortom: we hebben een heerlijke tijd gehad en kijken met veel plezier terug op een supervakantie!

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
28-08-2018
Piet Hein Roelofsen

We hebben het zeer goed gehad en hierbij een kleine resume van onze bevindingen:

 

Eerste 4 dagen Casa Larice/Borgo la Rocca te Quarrata (FI). Streek is erg mooi en je kunt er leuk wandelen vanuit je verblijf. Leukste stad is de buurt is Pistoia (let wel op met de feestdagen, want wij waren daar op 15 aug en dan is natuurlijk alles gesloten).


We hebben vanuit deze case Lucca, Pistoia en Pisa gedaan. Naast Pistoia is Lucca ook heel erg leuk en hebben we de Torre Guinigi beklommen waar boven op het dak bomen groeien. Verder piazza Anfiteatro en verschillende pleinen en kerken bezocht. Mooie stad en nog niet te toeristisch. Pisa is geen aanrader (veel te veel toeristen en geen charme meer). De casa zelf viel een beetje tegen. Het appartement bestaat uit kleine ruimte en verdiepingen zodat je eigenlijk nooit leuk bij elkaar in 1 ruimte zit. Het zwembad was goed maar ligt in de middag niet meer in de zon. Ik had zelf een moutainbike gehuurd maar deze was niet in topconditie en voor mij ook te klein (ben zelf 1,78m). Het uitzicht op het gemeenschappelijk terras is wel heel erg mooi

 

Ik hoop dat je hier wat aan hebt en alvast bedankt voor de hulp bij onze vakantie.

 

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder
 
28-08-2018
BjŲrn De Backer

Zeer fijn verblijf gehad. Ruim zwembad. Nette BBQ die we meermaals gebruikten en die we 's morgens zelfs gepoetst terugvonden met een nieuw zakje houtskool. Details misschien maar typerend voor kraaknette domein. Zeker voor herhaling vatbaar! Huisje gaf ook voldoende privacy zoals je had beloofd. Prijs-kwaliteit een topper.

Klik hier voor het beeldmateriaal
lees verder